OVER DELHEM FENCING & CONSULTING EN ALLSTAR

Frank Delhem in eerste allstar kostuum, jaren '60

Delhem Fencing & Consulting is ontstaan uit de jarenlange vriendschap met de familie Messemer van het Duitse bedrijf allstar. Het leven van mijn vader, Frank Delhem, stond in het teken van het schermen. Nadat hij in 1944 in de Zoo van Antwerpen een demonstratie van de schermsport zag, raakte hij erdoor gepassioneerd. Hij reeg vele nationale en internationale titels aan zijn degen en nam deel aan de Olympische Spelen. Hij bleef 75 jaar verbonden met de Belgische schermsport.

Mijn vader bracht de liefde van het schermen over op zijn kinderen, en toen die het huis uitgingen, richtte hij in 1988 zijn eigen schermsportzaak op, waarbij hij zijn kennis en ervaring ten dienste van de atleten stelde. Hij ging ermee door tot hij in januari 2020 jammer genoeg overleed. Volgens velen een groot verlies voor het Belgische schermen.

Nu ga ik in zijn voetsporen treden. Ook ik wil heel graag mijn kennis over het schermen en de schermproducten van allstar delen met iedereen die bij het schermen betrokken is. 

Marc Delhem en Frank Messemer
Marc Delhem en Frank Messemer
november 2021

Een woordje van allstar Fechtcenter uit Duitsland.

"Of het nu gaat om kleding, wapens of uitrusting – allstar is de topleverancier voor schermen. Onze producten staan altijd voor de hoogste kwaliteit, de beste prestaties en exclusieve ontwerpen. We zijn voortdurend bezig om onze atleten ten allen tijde het beste te kunnen bieden. Onze stelregel van de afgelopen 50 jaar is: de pionier zijn; de ontwikkeling stimuleren en de prestaties gebruiken door vandaag na te denken over de veiligheid van morgen. Onze eerste lichtgewicht katoenen schermkleding is nu tot kledij uit high-tech stoffen ontwikkeld, die zorgt voor grote veiligheid en mobiliteit. Deze stoffen wordt ook gebruikt voor kogelvrije beschermende kleding.

Van eenvoudige stalen lemmers zijn we overgestapt op Maraging lemmers. Deze legering is oorspronkelijk ontworpen voor de ruimtevaartindustrie.

Onze signaleringsapparaten zijn moderne, multifunctionele touchscreen-apparaten geworden.

Gedurende al die jaren hebben we geluisterd en contact gehouden met schermcommissies en hun atleten, coaches en organisatoren van over de hele wereld. Deze relaties hebben ons in de loop der jaren in staat gesteld om onze producten te ontwikkelen en te verbeteren, en zo ook het schermen op zich. De behoeften van schermers staan bij ons altijd hoog in het vaandel, want schermen is onze passie die ons elke dag drijft om het beste van onszelf te geven.

In de toekomst zullen we aan u allen blijven denken en zullen we onze innovaties voortzetten om een zeer goede veiligheid te garanderen op ons assortiment producten waarmee u efficiënt kunt blijven in uw sport".